Томислав Дончев: Слаб е политикът, който мисли само за днес

Институциите да мерят с един аршин. Можем да мерим резултатите в числа, в пари, в километри, в метри, в променените съдби на хората. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев на форума на ГЕРБ.

Място за спокойствие няма. Трябва още повече действие, изтъкна той. Гражданите искат повече, защото страната ни трябва да достига развитите европейски страни.

Данъците няма да скачат, защото бизнесът има нужда още години да се развива и расте. Вицепремиерът изтъкна, че се облекчава административната тежест.

Държавата активно участва в образованието. Тук се прави много, но три пъти повече трябва да се прави, категоричен бе Томислав Дончев. Тази година в училище са се върнали над 17 000 деца.

За последните десет години БВП се е удвоил като номинално изражение. Износът ни е нарастнал шест пъти. Промените дават резултат, пътят е правилен, е мнението на Дончев.

Ние не можем да си позволим грешки, отчете Дончев. Имаме право да бъдем само себе си, заяви Томислав Дончев.

Другите могат да си позволят да са популисти, но ГЕРБ не могат, защото от партията се искат резултати. Слаб е политикът, който мисли само за днес, заяви още Дончев.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"