Томислав Стипич преди старта на сезона: Искам да съм мост между миналото и бъдещето в ЦСКА

Томислав Стипич обяви, че иска да е мост между миналото и бъдещето в ЦСКА. Хърватският треньор говори два дни преди гостуването срещу „Лудогорец“. Наставникът разгневи много фенове с изказване от преди седмица, че отборът ще се бори за едно от първите пет места.
„Малко съм умен и знам какви са традициите на ЦСКА – каза Стипич. - За мен, за ръководството сега е ново начало. Футболът е променлив спорт. Нашите цели ще се променят с бъдещето.“
Стипич съжали, че няма да има фенове на ЦСКА в Разград. Клубът е наказан заради ексцесиите в баража за Лигата на конференциите в края на май. „Надявам се да накараме феновете пред телевизорите да не стават да си вземат чипс или да ходят до тоалетната, а до последния миг да гледат мача – добави хърватинът. - Аз искам от моите футболисти да се борят за всичките точки. Ако не могат, да се борят за една и да са дали всичко от себе си.“
Треньорът призна, че ЦСКА се нуждае от добър голмайстор. След поредното наказание на напусналия Фернандо Каранга отборът играе без централен нападател. Другите профили за нови попълнения са футболисти с енергия, скорост и такива, които играят успешно един срещу един.
Стипич ще определи кой ще е капитан срещу „Лудогорец“ в отсъствието на наказания Густаво Бусато. През подготовката треньорът е давал лентата на различни играчи. С изключение на Асен Дончев други напускащи няма да има, както няма и да идват играчи на проби.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"