Топките и жребият удрят Надал и Тийм

Рафаел Надал е Краля на клея, а Доминик Тийм минаваше за неговия наследник на най-бавната настилка в тениса, но и двамата очакват с известно напрежение „Ролан Гарос“. Освен различното годишно време в сравнение със сухия и топъл юни, турнирът ще предложи на играчите и нови топки. Продуктите на „Баболат“, които бяха използвани в последните 8 години, ще бъдат заменени от топки на „Уилсън“, а Тийм очаква това да нанесе удар по превъзходството му на клей.

Топките ще са най-голямата разлика в сравнение с предишни години – призна австриецът, пренебрегвайки очакваните дъждове, празни трибуни и противоепидемични мерки. - Тези на „Баболат“ ми бяха любимите, доста бързи, пасваха много точно на играта ми. Същото бе и с Рафаел Надал. Новите са малко по-бавни и това може да доведе до неочаквани резултати. Но аз вече съм шампион от Големия шлем и това може да ми донесе известна свобода на корта. Надявам се това да се окаже предимство за мен в предстоящите турнири.“

Тийм обаче няма причини да се радва от изтегления жребий за мъжката схема. Двамата с Надал се паднаха в едната половина и в най-добрия случай ще определят единия финалист в Париж. А водачът Новак Джокович е в горната половина, където е и Григор Димитров. Родният ас ще играе в първия кръг с французина Грегоар Барер, от когото има загуба в Монпелие тази година. Ако вземе реванш, българинът ще се изправи срещу победителя измежду Андрей Мартин (Словакия) и Жоао Соуса (Португалия).

Цветана Пиронкова пък изтегли значително по-тежък жребий за дамската схема. Тя започва с Андреа Петкович (Германия), а при успех във във втория кръг ще играе срещу спечелилата американския сблъсък Серина Уилямс – Кристи Ан.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"