Топките са „криви“ за Гуардиола

Пеп Гуардиола и Жозе Моуриньо са едни от най-добрите треньори в света. Но и едни от най-добрите артисти. Винаги могат да измислят оправдание, когато отборът им куца.

След Моу, дойде ред и на Гуардиола. Испанецът и неговият „Манчестър Сити“ се класираха за четвъртфинал за купата на лигата с почти всички титуляри и... дузпи срещу втородивизионния „Уулвърхемптън“ след 0:0 в 120 минути. Причината за трудния мач била... топката. В турнира, наречен „Карабао Къп“, се използва кълбо на британската фирма „Майтре“, което е доста непопулярно по света.

„Несериозно е да се играе с тази топка на високо ниво – каза Гуардиола. - Не се оправдаваме, но всички футболисти ме питаха каква е тази топка? Много е лека и лети, където си иска. С нея не може да се вкарват голове.“

Гуардиола очевидно е забравил, че „Сити“ вече е спечелил един мач в турнира със същото кълбо. И все пак, вратарят Клаудио Браво, превърнал се в резерва през сезона, спаси две дузпи и прати „гражданите“ напред. Но в защита на треньора влезе и Яя Туре. „Дори в родния Кот д'Ивоар не може да се играе с такава топка“, рече халфът. От Футболната асоциация контрираха, че кълбото отговаря на всички критерии на ФИФА.

„Арсенал“ пък възхвали тийнейджър за продължаването си напред. 18-годишният Едуард Нкетиах вкара два пъти за 2:1 над „Норич“, като второто попадение бе в продълженията, а първото – след 15 секунди на терена.

Жозе Моуриньо пък се усмихна с комфортна победа над любим опонент – 2:0 срещу „Суонси“. Двата гола вкара резервата Джеси Лингаард.

В същото време „Лестър“ спечели с 3:1 срещу „Лийдс“, а вече новият треньор на мястото на Крейг Шекспир е избран. Това е французинът Клод Пюел, който в края на миналия сезон беше изгонен от „Саутхемптън“.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"