"Тотнъм" се посрами пред рекордна публика

Рекордна публика и голям срам! "Тотнъм" отново е европейският неудачник на Англия, отпадайки от белгийския "Гент". Реваншът 2:2 на "Уембли" (1:0 в първия мач) се игра пред 80 465 зрители. Това е най-посетеният мач в историята на Лига Европа. На второ място е миналогодишният двубой "Манчестър Юнайтед" - "Ливърпул" (1:1) пред 75 180 души.

Освен за "Тотнъм" срамът е и за младата английска звезда Деле Али. Националът брутално с бутоните изрита в прасеца Брехт Дайегере и веднага бе изгонен в 40-ата минута. "Али можеше да прекрати кариерата на това момче", рече бившият треньор на "шпорите" Хари Реднап. "Деле е много разочарован и тъжен - защити го Маурисио Почетино, наставникът на "Тотнъм". - Във футбола се случват такива неща. Той знае, че сбърка. В бъдеще не трябва да прави така."

А Хари Кейн, един от най-добрите голмайстори на Висшата лига, помогна на "Гент" с... автогол. Така единственият английски отбор в турнира остана "Манчестър Юнайтед", който е и фаворитът на букмейкърите за трофея.

Българин е сред най-големите герои в Лига Европа. Националът Живко Миланов и АПОЕЛ направиха чудото - 2:0 срещу "Атлетик" (Билбао). Защитникът игра цял мач и бе сред най-добрите.

Магията на турнира донесе и паметен обрат. "Борусия" (Мьонхенгладбах) загуби с 0:1 първия мач срещу "Фиорентина" у дома. На реванша във Флоренция губеше с 0:2 до 44-тата минута. Хеттрик на капитана Ларс Щиндел за 11 минути и попадение на Андреас Кристенсен. доведоха резултата до 4:2. За първи път "Борусия" продължи в Европа след загубен първи мач. И за първи път от 37 години спечели на италианска земя - за последно 3:2 след продължения срещу "Интер" за купата на УЕФА.

Коя държава е доминантът в Лига Европа? Няма да повярвате, но това е Белгия. Страната единствена има три представителя в лицето на "Гент", "Генк" и "Андерлехт".

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"