Тошко Йорданов: БСП не трябва да се брои за опозиция на кабинета

БСП не трябва да се брои за опозиция на кабинета. Залата е пълна, но няма кворум. 20 човека от БСП гласуваха "За". Предполагам, че когато се случи да има кворум, те ще подкрепят правителството. Не вътрешният, не икономическият министър - цялото правителство трябва да си подаде оставката - най-добре! Щото не могат да се справят с нито една криза - било тя спортна, икономическа, здравна. Това каза в кулоарите на Народното събрание Тошко Йорданов от "Има такъв народ".

„Вотът на недоверие е внесен от БСП, но те не се регистрираха, за да не направят кворум. И един независим народен представител реши да подкрепи тези, които предаде. На практика наблюдаваме в пленарна зала гавра с политически трупове, каквито са Кирил Петков и всички от ПП-ДБ. БСП подкрепи кворума в зала, което показва, че допуска фатална политическа грешка, която като опозиция не би трябвало да допуска”, посочи Йорданов.

Тошко Йорданов коментира и поисканата оставка на вътрешния министър: „Те го направиха министър. Беше ясно какво ще се случи снощи. Ръководството на БФС, което отдавна трябваше да си замине, провокира всички. За какво им трябваше да затварят стадиона. Щеше да е много страшно да има 2 000 човека публика, които да скандират, това, което скандираха по улиците. Боби Михайлов щеше да чуе това, което така или иначе е чул. Но нямаше да я има тази ужасна ситуация.”

TRUD_VERSION_AMP:3//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"