Тошко Йорданов: Надявам се до края на седмицата да имаме представа възможно ли е третият мандат да бъде реализиран (ВИДЕО)

Надявам се до края на седмицата да имаме представа възможно ли е третият мандат да бъде реализиран. Има надежда, колкото и да е малка. Няма политическа партия, която да не е казала, че не иска да ходи на избори. Има база за здрав разум. Ще подходим отговорно, загърбвайки всякаква лична неприязън. Това каза председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов пред журналисти.

"Тук наистина ще трябва двама-трима човека в парламента, това е истината, да преценят дали да пратят страната на избори или да подходят практично. Аз вярвам в здравия им разум. Ще подходим отговорно, загърбвайки всякакви лични неприязъми, реплики, които сме си разменяли и така нататък. Ще направим срещи с всички. Сега ще изготвим график, ще изпратим писма. Ще обсъждаме приоритетите, проблемите, начините за тяхното разрешаване, сроковете за тяхното решаване. И ако постигнем съгласие, чак тогава ще говорим за съставяне на програма и хората, които да изпълняват тази програма. Срещите ще са открити за медиите, за да няма спекулации кой и коя партия ще прати държавата на избори. Ако има достатъчно мнозинство сред депутатите в този парламент, следващите разговори ще са за състав на кабинет. Надявам се до края на седмицата да имаме представа възможно ли е третият мандат да бъде реализиран или не", добави още  Йорданов.

„Ако не се намери мнозинство, ИТН ще изпълни конституционната процедура и ще последват нови предсрочни избори. Много важно е да видим в момента има ли държавници наистина, а не партийни началници, които си играят собствените партийни сметки и баламосват българските граждани. Нека да видим има ли воля за промяна, щото най-глупавата опорка в публичното пространство, която чуваме е – излизат партийни лидери и казват: "Сега нищо не може да се направи, обаче, видите ли, след два месеца, когато има избори, тогава ще се разберем". Какво пречи да седнат и да работят сега за това, за което са ги изпратили там българските граждани?", заяви Станислав Балабанов.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"