Тошко Йорданов: Ние до 13-ти октомври сме си опрели и без да държим мандата

Ние до 13-ти октомври сме си опрели и без да държим мандата. Президентът може да издаде указа тогава, когато смята, че трябва да са изборите. Това каза за БНТ Тошко Йорданов от ИТН.

„Този парламент е изключително динамичен. И всяка новина е предпоследна. Процесите са толкова бързи и това, което говорим, след 4 часа може да не е актуално. Ако президентът прецени да даде третия мандат на нас ще подходим отговорно, практично ще проведем разговори с всички политически сили, включително и с разпадналите се и независимите. И в съответствие с това как тръгне диалогът и имаме ли общи цели, ще стане ясен резултатът. Всички партии ще бъдат изправени пред този избор”, добави Йорданов.

„Ние като граждани, българите, е крайно време да осъзнаем, че то това да гласуваш си има отговорности. И когато отидеш да гласуваш трябва да осъзнаеш, че това е силата ти в този ден и да я използваш умно, а не да си правиш експерименти. Ако искаш да си прави експерименти няма проблем. Да влязат някакви ловци на дракони, преследвачи на таласъми - няма никакъв проблем. Ако хората така решат. Но, ако трябва да се мине през такъв период на "екзотики", няма как да се сърдим на хората. Не може да се сърдим на хората”, заяви Тошко Йорданов.

По думите на Тошко Йорданов, те гледат с хумор на „Величие”.

Тошко Йорданов коментира и решението на Конституционния съд за отмяна на направените поправки в Конституцията. Според него той е трябвало да свали всички поправки: "Сглобката е ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ. ПП-ДБ влязоха със заявка, че искат да правят конституционни промени. Ония другите хиени от ГЕРБ и ДПС ги "яхнаха" веднага и казаха - да, няма проблем. И те ги оставиха да правят такива неща като прокараха неща, които на тях им харесват".

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"