Три отбора в пълна изолация на Острова

Истерията с коронавируса застигна и Висшата лига на Англия. Водещото първенство последва примерите на Италия, Испания и Франция и оябви пауза на шампионата до 3 април. Пръв от Премиершип положителна проба даде Микел Артета, мениджърът на „Арсенал“. Новината бе обявена от клуба. Това наложи пълна изолация на всеки един играч и служител на „артилеристите“. Това обаче далеч не е единственият тим от елита, който е засегнат. В петък сутринта и „Евертън“ излезе с официално изявление по темата. Играч на „карамелите“ е с коронавирус, но „сините“ не разкриха името му. Това наложи затваряне на клубната база и стадион „Гудисън Парк“. Трети отбор също е в изолация - „Челси“. На „Стамфорд Бридж“ Калъм Хъдсън-Одой не само е бил заразен, но вече е излекуван.

"Както може би сте чули, напоследък бях подложен на лечение срещу вирусно заболяване- обяви във видео съобщение играчът. - Бях изолиран за около седмица и вече съм здрав, така че се надявам скоро да се върна на терена и да се видим пак.“

А „Уотфорд“, „Манчестър Сити“, „Нюкасъл“ и „Лестър“ също имат служители, подложени на изолация. Под наблюдение е вратарят на „Борнемут“ Артур Боруц и други четирима представители.

Тепърва Футболната асоциация ще обсъжда варианти как ще завърши сезона. Вече се появиха спекулации, че съществува възможност да бъде обявена нулева година, което обаче ще удари сериозно по абсолютния доминант през кампанията „Ливърпул“. На Острова тепърва ще търсят и решение на казусите с телевизионните права и сезонните карти, закупени още в началото на сезона.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"