Вижте как се опитаха да разчистят блокадата пред Ректората (ВИДЕО)

Сблъсък на палатковия лагер пред Ректората тази сутрин. Трима мъже разбутаха палатките на протестиращите, който блокират кръстовището пред СУ. Видео от акцията е заснето от мъжете. В него те обясняват и мотивите си. 

Клипът е публикуван във фейсбук от Станислав Недков-Стъки, президент на Българска Федерация по ММА, както и от Отровното трио.

Преди дни Стъки призова държавата да вземе мерки срещу протестите и се закани, че ако това не се случи, ще организира движение в столицата, което да върне реда.

„Провокиран съм от оскверняването на герба, на институции и поредицата от нападения над жени. Това е грозното лице на протеста. Той беше подменен. Първите дни имаше доста интелигентни, млади хора, които не пречеха. Сега обаче виждаме доста по-различно поведение. Изхвърля се храна, която щеше да нахрани хората в старческите домове за една седмица, например. Искрено се надявам, че държавата ще влезе в своите функции и ще въведе ред. Недопустимо е в центъра на София да се нападат жени и да се блокират кръстовища. Септември наближава - хората се връщат от почивки, децата тръгват на училище и е възможно инцидентите да станат по-чести”, коментира Стъки.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"