Трима са задържани до момента при специализирана полицейска акция във видинския квартал „Нов път“, един от тях за купуване на гласове

Трима са задържани до момента при специализирана полицейска акция във видинския квартал „Нов път“. Единият от тях е задържан за купуване и продаване на гласове, съобщи пред журналисти началникът на отдел „Охранителна полиция“ при ОД на МВР – Видин комисар Мартин Марков.

По думите му при извършване на процесуално-следствени действия на територията на частен адрес в ромския квартал са установени списъци на лица. Случаят е докладван на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура (РП)– Видин и е образувано досъдебно производство. Под ръководството на РП в момента от разследващи полицаи от Областната дирекция се провеждат действия по установяване на други лица, свързани с престъпленията по купуването и продаването на гласове, уточни комисар Марков.

Другите две лица са задържани за други престъпления, но и тримата са от активния криминален контингент в квартал „Нов път“.

Проверки са извършват на МПС на изградените в квартала три контролно-пропускателни пункта, проверяват се и питейни и увеселителни заведения, магазини, фирми за бързи кредити, заложни къщи, както и пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, каза още комисар Марков.

В хода на операцията са извършени множество проверки на автомобили и лица, като са съставени и актове за установяване на административни нарушения. Служителите от „Пътна полиция“ връчват електронни фишове. Операцията продължава и в момента, допълни комисар Марков.

Операцията, в която участват екипи на жандармерията, на Районното управление във Видин и служители от Областната дирекция по линия на криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция е насочена срещу противодействие както на
 конвенционалната престъпност, така и срещу престъпления, свързани с купуването и продаването на гласове.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Ирена Данаилова

Този уебсайт използва "бисквитки"