Трима убити и 16 ранени при челен удар на кола и автобус (обзор)

Трима души загинаха, а 16 бяха ранени при челен удар на автобус и лек автомобил. Зверската катастрофа стана днес в 9,35 ч на опасен завой на главния път София-Варна край ловешкото село Микре.

Причината за катастрофата е навлизането на колата в насрещното платно, сочат първоначалните данни на прокуратурата. При сблъсъка автомобилът “Мицубиши” станал на куп ламарини и 45-годишната му шофьорка от София загинала на място. Автобусът “Сетра”, с който 50 служители на общинската администрация в Лясковец отивали на тиймбилдинг, се обърнал напряко на шосето. Издъхнал 36-годишният водач и един от пътниците - Атанас Захариев, който работел в лясковската служба “Озеленяване”.

С опасност за живота е 40-годишна Румяна Гинова от общинска служба ГРАО в Джулюница. Тя е с откъсната ръка и черепно-мозъчна травма. Транспортирана е в Клиниката по неврохирургия в Плевен. “Трагедията е голяма! Дори неописуема”, каза през сълзи пред “Труд” съпругът й Красимир Гинов, който отговаря за поддръжката на стадиона в Лясковец и също е пътувал в автобуса.

Други 15 пострадали са откарани в болницата в Ловеч. Четирима от тях са в хирургичното отделение с разкъсно-контузни рани и съчетани гръдни и коремни травми. Трима са приети в ортопедията със счупени ръце и крака. Останалите пострадали са с по-леки контузии, но са оставени под лекарско наблюдение. “Правят им се изследвания, скенер и ехографии”, уточни пред “Труд” директорът на болницата в Ловеч д-р Татяна Ганчева.  Окръжната прокуратура в Ловеч ръководи разследването на катастрофата. Основната версия е, че вината е на загиналата шофьорка на мицубишито.

В автобуса е имало и служители от кметствата в селата от община Лясковец. С групата е бил и главният секретар на общината Мариян Паскалев, който се е обадил на свои роднини, че не е пострадал.

“Разговарях по телефона с кметицата на Лясковец Ивелина Гецова. Каза ми, че е в болницата в Ловеч. Към мястото на катастрофата е изпратен автобус, който да прибере пътниците, които не са пострадали. Всички са в шок след инцидента”, каза пред “Труд” областният управител на Велико Търново проф. Пенчо Пенчев.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Веселина Ангелова, кореспондент на "Труд" във Велико Търново

Този уебсайт използва "бисквитки"