Тръмп: Ако не възприемем крипто и биткойн технологията, Китай ще го направи

Републиканският кандидат за президент Доналд Тръмп каза на биткойн конференция, че САЩ трябва да доминират в сектора или Китай ще го направи, последният му ход да съди защитниците на криптовалутата, която Пекин ограничи и която той някога отхвърли като "измама", съобщава Reuters.

Говорейки на Bitcoin 2024 в Нешвил, Тръмп се позиционира като про-криптовалутен кандидат преди президентските избори на 5 ноември , заявявайки, че ще превърне САЩ в световен лидер на криптовалутите и ще приеме по-благоприятни регулации от вероятния кандидат за вицепрезидент на Демократическата партия Камала Харис.

Републиканската партия обеща по-лека регулация за крипто, а Тръмп заклейми опитите на демократите да регулират сектора.

„Ако не възприемем крипто и биткойн технологията, Китай ще го направи, други страни ще го направят. Те ще доминират и ние не можем да позволим на Китай да доминира. Те постигат твърде голям напредък и без това“, каза Тръмп.

Китай предприе строги мерки срещу криптовалутата и има строг контрол върху движението на капитал през границата. Но хората там все още могат да търгуват токени като биткойни на крипто борси, а китайските инвеститори също могат да отворят банкови сметки в чужбина, за да купуват крипто активи.

Тръмп каза, че ще създаде крипто президентски консултативен съвет и ще създаде национален „запас“ от биткойни, използвайки криптовалута, която правителството на САЩ притежава в момента и която до голяма степен е конфискувана при действия на правоприлагащите органи.

„Никога не продавайте своите биткойни“, каза Тръмп. „Ако бъда избран, политиката на моята администрация, Съединените американски щати, ще бъде да запази 100% от всички биткойни, които правителството на САЩ притежава в момента или придобива в бъдеще“, добави още Тръмп.

Тръмп добави, че би искал да види разширено копаене на биткойни от американски фирми, въпреки че нарече криптовалутата „измама“ през 2021 г.

Цената на биткойн първоначално се понижи след речта на Тръмп, но след това се възстанови и последно беше котирана с 0,94% нагоре до 68 182 долара.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"