Тръмп: Американска търговска делегация ще посети Китай в средата на февруари

Американска търговска делегация ще посети Китай в средата на февруари за нов кръг от преговори. Това е казал президентът Доналд Тръмп на китайския вицепремиер Лю Хъ, предаде Ройтерс, като се позова на агенция Синхуа.

Делегацията ще бъде водена от търговския представител на САЩ Робърт Лайтхайзър и министъра на финансите Стивън Мнунчин.

На срещата си с Тръмп във Вашингтон Лю е отбелязал, че иска да остане в контакт с него и че двете страни трябва да положат усилия за постигане на взаимноизгодно търговско споразумение възможно най-скоро.

Тръмп каза, че се надява в най-близко време да се срещне с китайския президент Си Цзинпин, както и да види реални резултати от успешните двустранни преговори.

От 1 януари Пекин и Вашингтон водят 90-дневни преговори, включващи редовни двустранни срещи на търговските им ведомства. Първият кръг преки разговори се състоя от 7 до 9 януари в Китай, а втория на 30 и 31 януари във Вашингтон, припомня ТАСС.

Главната цел на консултациите е да се намерят приемливи и за двете страни варианти за взаимодействие за решаването на ключови проблеми като огромния и постоянно нарастващ дисбаланс в двустранната търговия, затруднения достъп до пазарите, недостатъчно ефективната защита на интелектуалната собственост и ограниченията върху износа на най-нови технологии.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"