Тръмп пред Мъск: Вътрешните заплахи са много по-опасни за САЩ от тези, които идват от Китай или Русия

Вътрешните заплахи са много по-опасни за Съединените щати от тези, които идват от чужбина, особено от Китай или Русия. Това каза кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп в интервю за милиардера Илон Мъск, излъчвано в неговата социална мрежа Х.

„В много случаи хората вътре в страната са по-опасни за нашата държава от руснаците или китайците, ако има умен президент на поста, тогава няма да има проблеми с тях Китай и Руската федерация“, каза още Тръмп пред Мъск.

Доналд Тръмп добави още, че сегашният темп на инфлация в страната е най-лошият от един век.

„Мисля, че имаме най-лошата инфлация от 100 години“, коментира Тръмп.

В същото време Тръмп отбеляза, че не вярва на официалните данни, тъй като администрацията на президента Джо Байдън, когато изчислява темповете на инфлация, „не взема предвид много параметри, които трябва да бъдат включени“.

По време на интервюто Мъск изрази готовността си да се присъедини към комисията за съкращаване на държавните разходи за борба с инфлацията.

Тръмп каза, че въпреки скорошната реторика на Харис за справяне със спираловидната мигрантска криза на границата, тя и Байдън са имали години да се справят с миграцията.

"Тя имаше три години и половина, а между другото те имат още пет месеца, в които могат да направят нещо. Но няма да направят нищо. Всичко са приказки. Тя е некомпетентна, той е некадърен. И честно казано, аз мисля, че тя е по-некомпетентна от него”, допълни Тръмп.

Тръмп коментира още и излизането на Байдън от надпреварата за президент, като каза, че това е демократичен „преврат“, който е притиснал Байдън да се откаже.

Интервюто на Мъск с Тръмп закъсня с повече от 40 минути днес в социалната мрежа Х, а според собственика на платформата това се дължи на "масирана кибератака".

TRUD_VERSION_AMP:6//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"