Тръмп е враг №1 на дълбоката държава

Доналд Тръмп е първият осъден бивш президент на САЩ. Както са тръгнали нещата, може да бъде първият затворник, избран за президент на САЩ. 

Обявяването му за виновен за 34 престъпления имаше очевидна реакция, която всички очакваха - цялата Републиканска партия, дори вътрешната опозиция, моментално застана зад него, а уебсайтът му за дарения се срина от наплива на хора да даряват за кампанията му. 

Истината е, че пред Тръмп имаше три сериозни пречки - разединението сред десните в Америка, това, че не успя да “пресуши блатото” на дълбоката държава, както обеща през първия си мандат и липсата на пари.

Макар едно ядро от консервативни републиканци да боготворят Тръмп, той отблъсква много други с например по-меката си позиция по отношение на Русия или по-твърдата си позиция по отношение на Израел. Някои го считат за твърде стар, други за изчерпан вече след загубата си срещу Байдън.

Това приключи след обявяването му за виновен. Повечето пряко заявиха, че го подкрепят и застанаха зад него с пълна сигурност.

Другият му проблем бе, че той дойде на власт през 2016 година с обещанието да “пресуши блатото” на дълбоката държава, като се пребори с корумпираната реалност на Вашингтон. За Тръмп бе трудно да обясни защо все още той е най-добрия кандидат да направи това, след като не го направи през първия си мандат.

Това също приключи, след като сега ще бъде представен като жертва на същата тази дълбока държава, която явно толкова се страхува от него, че е готова да го хвърли зад решетките, за да го спре. 

Даренията също така ще разрешат въпроса с парите.

А всъщност, имаше ли нужда да бъде осъден? Въпросът бе дали случаят трябва да стигне въобще до дело - тогава беше ясно, че ще го осъдят, но според републиканците нямаше логика той да стигне въобще до съда. 

Тук е време да си зададем един въпрос - Демократите вероятно са знаели, че с тази присъда дават сериозен шанс Тръмп да бетонира изборите в края на годината. Но ще направи това като осъден престъпник, което ще поляризира безкрайно много обществото. Възможно ли е те да са приели, че Байдън няма никакви шансове и просто да подготвят почвата през 2028 година да си върнат властта?

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Виктор Блъсков

Този уебсайт използва "бисквитки"