Тръмп заяви, че ядрените съоръжения на Иран трябва да бъдат ударени

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, кандидатът за президент от страна на Републиканската партия, заяви снощи по време на предизборен митинг в щата Северна Каролина, че иранските ядрени съоръжения "трябва да бъдат ударени", коментирайки изказване на американския президент - демократа Джо Байдън, по-рано тази седмица, предаде БТА.

Тръмп говори пред аудитория във Файетвил. Това бе четвъртото му посещение в рамките на последния месец в Северна Каролина, където той спечели на изборите и през 2016 година, и през 2020 г.

Байдън заяви тази седмица, че не би подкрепил какъвто и да е израелски удар по ирански ядрени съоръжения в отговор на иранската ракетна атака срещу еврейската държава и призова Израел да отговори "пропорционално" на регионалния си враг.

„Мисля, че той (Байдън) греши“, каза Тръмп в петък в отговор на въпрос по темата. „Не е ли това, което трябва да ударите? Искам да кажа, че това е най-големият риск, който имаме - ядрените оръжия“, каза той.

„Когато му зададоха този въпрос, отговорът трябваше да бъде, първо ударете ядрената енергия и по-късно се тревожете за останалото“, добави Тръмп във Файетвил.

Президентските избори в САЩ са на 5 ноември, като съперник на Тръмп от страна на Демократическата партия е настоящата вицепрезидентка на САЩ Камала Харис.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"