Тръмп и Мъск - разговорът, който върна разум и надежда обратно на световната сцена

Два часа разговор. Гледан вече от над милиард души в света. Вече не остана никой, който да се съмнява, че Тръмп е все още готов да върне разума и надеждата в света, каквато имаше при първото му президентство.

Противно на очакванията на ляво-либералните медии двамата не се хвърлиха в дискусии за дълбоката държава и луди теории, а говореха по съвсем практични въпроси. Всъщност, ляво-либералните медии показаха колко успешен е бил разговорът с това, че не намериха за какво да го критикуват и всички публикуваха едни и същи заглавия как разговорът имал “технически проблеми” и затова бил провал. 

Ами, ще има, като го слушат над милион души на живо. 

Разговорът всъщност беше просто два часа, през които Мъск и Тръмп си говореха за проблемите пред САЩ и света сякаш са седнали на по чашка кафе. По едно време Мъск отбеляза: “С вас може да се разговаря, за разлика от Байдън и Камала”. “Да, представи си, можеш да водиш разговор с мен”, отвърна Тръмп, който очевидно се забавляваше колко ниска е летвата. 

Ще мина директно на най-важното за България - сигурността в света. Може би много от вас са останали с впечатлението поради ляво-либералните медии, че Тръмп е съюзник на Путин или нещо подобно. Той обаче изясни своята позиция - според него Путин отдавна е искал да “прибере” Украйна. Тръмп казва, че двамата са се разбирали прекрасно, но още тогава му казал - “Владимир, да не си посмял”. След което му обяснил точно какво ще направи, ако Русия нападне Украйна. При което Путин му отвърнал, че ако така се държи с приятелите си, не иска да види как се държи с враговете си. 

Тази негова политика беше известна още преди време - той се разбираше прекрасно с Ким Чен Ун от Северна Корея и двамата дори вечеряха заедно. Но преди това Ким Чен Ун беше тествал ядрени оръжия и заплашвал съюзници на САЩ. В отговор Тръмп заяви, че ще отприщи огън и ярост върху Северна Корея каквато дори не подозират и дори нарече Ким Чен Ун “ракетеното човече”, като написа публикация в социалните мрежи, че и той има голямо червено копче, ама е много по-голямо и работи.

Може да звучи като нещо простовато, но както Тръмп и Мъск се съгласиха, това видимо работеше. Владетелите на големи държави разбират от сила и слабост. Те не уважават Байдън и затова си позволяват да водят тази враждебна риторика. Когато лидерът на САЩ не е уважаван по света, това има драматичен ефект върху сигурността навсякъде.

Тръмп разкри и че той всъщност е искал да осигури енергийна сигурност на Европа чрез фракинг и масово копаене за енергийни ресурси, което Байдън впоследствие е спрял.

Другите теми бяха неща, които бихте разговаряли вие - каква правим с нелегалната миграция? Защо хората не могат да си позволят храна от супермаркета? Защо трябва правителството да се намесва, вместо да остави хората да се конкурират един друг? Към всяка от тях Тръмп подходи със съвсем практичен разум. Например той посочи как първият документ, който трябвало да подпише, бил за нов правителствен самолет и струвал 5 милиарда долара. Тръмп казал, че това е абсурдна цена и иска да е около 4 милиарда долара. По-късно е успял да купи същият самолет за 3,9 милиарда долара. Докато администрацията на Байдън се върнала към старата цена.

Замисляли ли сте се кога за последно правителството е преговаряло за някоя цена, вместо да взима данъците ни и просто да плаща каквото им се иска, за да си спести разправията? А дали не трябва това да е постоянно?

Като цяло този негов подход буди надеждата, че отново ще видим същото, което той донесе при първия си мандат - един изключително практичен подход в света, този на бизнесмен, който в края на краищата носи просперитет и мир за всички ни. А щом левите им се наложи да критикуват лошото качество на интернет връзката - явно и те са впечатлени от това, което са чули.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Виктор Блъсков

Този уебсайт използва "бисквитки"