Тръмп: Мигрантите внасят лоши гени

Камала Харис щяла да сформира комунистическо правителство

Будапеща каза “Не” на пакта за миграцията

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия и бивш американски президент Доналд Тръмп заяви, че мигрантите внасят “лоши гени” в САЩ, предаде “Франс прес”.

В радиоинтервю Тръмп каза, че опонентката му, кандидатката на Демократическата партия за президент и вицепрезидентка на САЩ Камала Харис, е позволила на хиляди “убийци” да влязат в страната, благодарение на либералната миграционна политика на демократите.

“Някои от тях са убивали по няколко души, а сега си живеят спокойно в САЩ. Знаете ли, мисля си, че тези убийства са в гените им. И понастоящем имаме много лоши гени в нашата страна сега”, изтъкна бившият президент. Тръмп изтъква също, че Камала Харис целяла да сформира комунистическо правителство, което да поеме пълен контрол над американците.

В изявление кампанията на Тръмп уточни, че той говори само за убийци, а не за мигранти по принцип и настоява да бъде коректно цитиран.

В същото време ДПА съобщава, че Унгария настоява за възможността да се оттегли от правилата на ЕС за миграция и предоставяне на убежище в писмо до Европейската комисия.

Министърът по европейските въпроси Янош Бока съобщи в социалната платформа Х, че е изпратил писмо по този въпрос до еврокомисарката по вътрешните работи Илва Йохансон.

Бока каза, че ако има изменение в договорите на ЕС, Унгария би искала да последва примера на Нидерландия и да “започне съответните процедури”, макар че Будапеща оставала ангажирана с безвизовото Шенгенско пространство.

Новото дясно коалиционно правителство на Холандия неотдавна обяви, че ще се откаже от общоевропейските правила за убежище и миграция, които влизат в сила през 2026 г.

“Унгария вярва, че възстановяването на по-силен национален контрол върху миграцията сега е единствената възможност за постигане на тези цели и за ефективно спиране на незаконната миграция”, която “представлява заплаха за националната сигурност”, се казва в писмото му.

TRUD_VERSION_AMP:3//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"