Тръмп: Няма да има втори дебат с Харис

Обяви го в “Трут соушъл”

54% от избирателите не искат нов тв дуел

Кандидатът на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че няма да участва в друг дебат с опонентката си Камала Харис преди изборите на 5 ноември, предаде Ройтерс.

В социалната си мрежа “Трут соушъл” Тръмп написа: “НЯМА ДА ИМА ТРЕТИ ДЕБАТ!”.

Тръмп участва през юни в тв дуел с президента Джо Байдън, който тогава още бе кандидат за втори мандат. А на 10 септември се проведе дебатът с Харис.

Тръмп оцени високо представянето си на него, като в поста си в “Трут соушъл” посочи, че според социологически проучвания (които не назова конкретно) той е победил.

Всъщност анкетите след тв дуела показаха превес на Харис. В анкета за Си Ен Ен, проведена непосредствено след излъчването, 63% от участниците обявиха вицепрезидентката за победител, срещу 37% на същото мнение за републиканеца.

Ново проучване на Ройтерс/Ипсос, обявено преди два дни, показа, че сред избирателите, които са заявили, че са чули поне нещо за дебата във вторник, 53% определят Харис за спечелила, а според 24% Тръмп е спечелил. Според същото допитване 54% от регистрираните избиратели смятат, че единственият дебат между Тръмп и Харис е бил достатъчен, а 46% искат втори.

“Вярвам, че дължим на избирателите още един дебат”, каза Харис на митинг днес в Северна Каролина.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"