Тръмп разговаря близо три часа с Джо Роугън за най-голямата си грешка, Ким Чен Ун и IQ-то на Камала Харис

Кандидатът за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп даде близо тричасово интервю на подкастър номер едно в Америка, Джо Роугън.

Бившият президент обсъди всичко - от „най-голямата грешка“ на мандата си в Белия дом, какво е казал на лидера на Северна Корея и дали съществува извънземен живот.

Преди две години Роугън описа Тръмп като „екзистенциална заплаха за демокрацията“ и отказа да го включи в шоуто си. Но двамата изглеждаха приятелски настроени в петък, докато разговаряха за общия си интерес към Ultimate Fighting Championship и общи приятели като Илон Мъск.

Кампанията на републиканеца се надява, че интервюто ще консолидира влиянието му сред избирателите мъже, които съставляват ядрото на слушателите на Joe Rogan Experience, което има 14,5 милиона последователи в Spotify и 17,5 милиона абонати в YouTube.

Тръмп предприе голямо отклонение, за да посети Роугън в Остин, Тексас, което го накара да се появи с почти три часа закъснение на митинг в Травърс Сити, Мичиган, ключов щат, където и той, и неговият опонент от Демократическата партия Камала Харис водят усилена кампания .

Тръмп за "най-голямата си грешка"

Тръмп каза на Роугън, че „най-голямата грешка“ от неговото президентство през 2017-21 г. е „избрах няколко души, които не трябваше да избирам“.

„Лоши хора, нелоялни хора“, каза той на Роугън, имайки предвид неоконсерваторите, политиците, които подкрепят интервенционистката външна политика на САЩ.

„Човек като Кели, който беше побойник, но слаб човек“, добави Тръмп, споменавайки своя бивш началник на кабинета на Белия дом Джон Кели, който каза пред New York Times тази седмица, че смята, че бившият му шеф е „фашист“.

Тръмп също така описа бившия си съветник по националната сигурност на САЩ Джон Болтън като „идиот“, но полезен на моменти.

„Той беше добър по определен начин“, каза Тръмп. „Той е луд. И всеки път, когато трябваше да имам работа с дадена държава, когато виждаха тази глупава работа зад мен, те си казваха: „О, човече, Тръмп ще влезе във война с нас“. Той беше с Буш, когато те навлязоха глупаво в Близкия изток."

Тръмп каза, че е призовал Ким Чен Ун „да отиде на плаж“

Тръмп каза, че е опознал лидера на Северна Корея Ким Чен Ун „много добре“, въпреки първоначалното дрънкане на ядрено оръжие между тях, когато Тръмп твърди, че му е казал: „Малка ракета, ти ще гориш в ада“.

„Докато приключих мандата си, нямахме проблеми със Северна Корея“, каза Тръмп.

Тръмп каза, че е призовал Ким да спре да натрупва своите „значителни“ запаси от оръжия.

„Казах: „Правиш ли някога нещо друго? Защо не отидеш да се успокоиш? Отиди на плажа, отпусни се." Казах: „Винаги строите ядрена енергия, не е нужно да го правите. Спокойно!’ Казах: ‘Хайде да построим няколко апартамента на вашия бряг.’“

Тръмп също така твърди, че Русия никога не би нахлула в Украйна, ако той беше президент.

„Казах: „Владимир, ти няма да влезеш“, сподели той на Роган, имайки предвид руския президент Владимир Путин. „Говорех с него през цялото време. Не мога да ти кажа какво му казах, защото смятам, че би било неуместно, но някой ден той ще ти го каже, но никога нямаше да влезе.“

Тръмп каза, че Путин е нахлул в Украйна, защото „номер едно, той изобщо не уважава Байдън“. Преди това Белият дом обвини Тръмп, че се подчинява на чужди автократи.

На изборите през 2020 г. - „Загубих, като че ли не съм загубил“

Помолен за доказателство в подкрепа на фалшивите си твърдения, че президентските избори през 2020 г. са били откраднати от него чрез масова измама на гласоподавателите, Тръмп каза на Роугън: „Ще го направим друг път. Бих донесъл документи, на които няма да повярвате, толкова много различни документи. Тези избори бяха толкова криви, че бяха най-кривите.”

Роугън настоя за доказателства. Тогава Тръмп заяви, че е имало нередности с бюлетините в Уисконсин и че демократите „използват Covid, за да мамят“.

„Ще представите ли някога това доказателство?“ попита Роган.

„Ъъъ…“, каза Тръмп, преди да започне да говори за това как 51 бивши агенти от разузнаването, свързани с Джо Байдън, са предположили, че историите за лаптопа на неговия син Хънтър Байдън са руска дезинформация.

„Загубих, като че ли не съм загубил“, каза Тръмп, като бързо се поправи.

Харис "много ниско IQ"

Тръмп нападна политическите си опоненти и похвали съюзниците си, много от които вероятно ще се харесат на феновете на Роугън. Той нарече съперника си, вицепрезидента Камала Харис, „човек с много нисък коефициент на интелигентност“ и описа Гавин Нюсъм от Калифорния като „един от най-лошите губернатори в света“.

Тръмп каза, че Илон Мъск, който се е появявал в подкаста на Роугън в миналото, е „най-великият човек“. Той също така заяви, че е „напълно“ отдаден на включването на Робърт Ф. Кенеди младши в потенциална нова администрация на Тръмп.

Бившият независим кандидат за президент, който е близък приятел на Роугън, се отказа през август и подкрепи републиканския кандидат.

Тръмп каза, че не е съгласен с Кенеди относно екологичната политика, така че вместо това би поискал от критиката към ваксините Кенеди „да се съсредоточи върху здравето, да прави каквото иска“.

За извънземния живот

Тръмп каза, че не изключва съществуването на живот в космоса.

„Няма причина да не мислим, че на Марс и на всички тези планети нямат живот“, каза той, имайки предвид дискусии, които е имал с пилоти на реактивни самолети, които са видели „много странни“ неща в небето.

„Е, Марс – там имахме сонди и роувъри и не мисля, че там има живот“, каза Роугън.

„Може би това е животът, за който не знаем“, каза Тръмп.

За The Apprentice

Тръмп каза, че някои високопоставени фигури в NBC са се опитали да го разубедят да не се кандидатира за президент, за да продължи шоуто си The Apprentice в ефир.

„Те искаха да остана“, каза той. „Всички висши хора дойдоха да ме видят, за да се опитат да ме разубедят, защото искаха да удължат предаването.

Тръмп участва в 14 серии на The Apprentice от 2004 г., но NBC прекъсна връзките си с него, след като той стартира кандидатурата си за президент през 2015 г., цитирайки неговите „пренебрежителни“ коментари за имигрантите.

Здравето му е "невероятно"

Тръмп беше подложен на натиск от демократите да разкрие медицинските си досиета, след като Харис публикува нейните по-рано този месец. Според тях тя е в „отлично здраве“ и е годна за президентството.

Екипът на Тръмп каза по това време, че неговият лекар го описва като човек „в перфектно и отлично здраве“, без да споделя записите му.

Тръмп не засегна темата директно.

Но той каза на Роугън, че по време на един медицински преглед, за който той не посочи дата, лекарите са описали способността му да бяга по стръмна бягаща пътека като „невероятна“.

„Никога не съм бил човек, който може да тича на бягаща пътека. Когато минавах преглед, те ме помолиха да бягам на бягаща пътека и след това я направиха все по-стръмна и по-стръмна и по-стръмна и лекарите казаха, беше в болницата Уолтър Рийд, казаха: „Не е за вярване!“ Казвам ви, чувствах, че можех да остана цял ден.

Но той каза, че бягащите пътеки са „наистина скучни“, така че той предпочита да остане здрав, като играе голф.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"