Тръмп с жест към майка с две деца: Даде ѝ 100 долара да плати покупките си в магазин (ВИДЕО)

Неотдавнашната предизборна спирка на бившия президент Доналд Тръмп в Пенсилвания привлече значително внимание в социалните медии, след като видео, показващо как той купува хранителни стоки за местна майка, стана популярно онлайн. 

Случката е от кварталния пазар на Спранкъл в Китанинг, Пенсилвания, в понеделник, а клипът беше публикуван на X от Марго Мартин, заместник-директор по комуникациите на Тръмп.

Във видеото Тръмп общува с майка и нейните малки синове на опашката в магазина. Републиканският кандидат за президент подава на жената банкнота от 100 долара, казвайки: „Сметката ще намалее малко, току-що падна със 100 долара. Ние ще направим това за вас в Белия дом.“

Този жест, заедно с комплиментите на Тръмп към децата на жената, бързо се разпространиха в различни социални медийни платформи.

Консервативният активист и лоялен на Тръмп Чарли Кърк публикува повторно видеото на X, като отпразнува постъпката на бившия президент, като същевременно споменава цената на хранителните стоки.

Посещението на магазина за хранителни стоки се случи в същия ден като предизборния митинг на Тръмп в Университета на Индиана в Пенсилвания. Събитието, което се проведе в Ed Fry Arena, привлече хиляди поддръжници, украсени с шапки Make America Great Again и облекло с тема Тръмп.

По време на обръщението си към тълпата от около 5000 души Тръмп обхвана широк спектър от теми, включително икономиката, имиграцията, кандидатката за президент на Демократическата партия, вицепрезидентът Камала Харис и фракинга. Акцентът на Тръмп върху икономическите въпроси е в съответствие с неотдавнашните му изявления за намаляване на цените на хранителните стоки, тема, която той също засегна по време на събитие в кметството във Флинт, Мичиган, този месец.

Пенсилвания трябва да играе решаваща роля в предстоящите президентски избори. С 19 заложени гласа в Електоралната колегия щатът се смята за задължителен за победа за демократите и републиканците. Историята на бившия президент с Keystone State е смесена, той го спечели през 2016 г., но загуби от Джо Байдън през 2020 г.

Проучванията показват напрегната надпревара в Пенсилвания. Според агрегатора на социологически проучвания FiveThirtyEight към 23 септември Харис има малка преднина пред Тръмп, 48,3% срещу 46,8% - марж от само 1,5 процентни пункта. Социологическият анализатор Нейт Силвър също прогнозира, че Харис има 57% шанс да спечели щата над Тръмп.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"