Тръмп спечели първичните избори на републиканците в Невада

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп спечели вътрешнопартийните избори на Републиканската партия в Невада, съобщава Associated Press.

Победата дава на Тръмп 26 щатски делегати на партийния конгрес, който ще избере кандидата на партията за президентските избори в САЩ през ноември.

Агенцията отбелязва, че Тръмп е бил единственият голям участник в тези избори, тъй като последният му значим конкурент, бившият посланик на САЩ в ООН Ники Хейли. Тя пропусна вота в Невада, залагайки на кампания в щата Южна Каролина, на който в миналото е била губернатор. Гласуването там ще се проведе на 24 февруари.

Тръмп обяви и победа на изборите, които се проведоха на Вирджинските острови. "Спечелихме зашеметяваща победа на събранията на Вирджинските острови. Това е страхотен ден за президента, който предпочитате, за Републиканската партия и за демокрацията", написа той в Truth Social.

За да бъде избран за кандидат-президент на Републиканската партия, Тръмп трябва да си осигури подкрепата на 1215 делегати на партийната конвенция. Вътрешнопартийните избори приключват през юни. Конгресът на Републиканската партия, на който ще бъде обявен кандидатът за президент, ще се проведе през юли.

Президентските избори в САЩ са насрочени за 5 ноември 2024 година.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"