Турция обяви вечерен час в 19 часа през следващите 4 дни

Като мярка за спиране на разпространението на COVID-19, Турция обяви национален полицейски час, който започва от четвъртък вечерта и ще е в сила до понеделник сутринта, съобщава „Анадолската агенция“.

Четиридневният вечерен час от 19 часа на 22 април до 5 часа сутринта на 26 април ще покрие празника на националния суверенитет и Деня на детето, както и почивните дни.

За да се предотврати разпространението на коронавируса, няма да се провеждат големи събирания за отбелязване на националния ден, с изключение на официална церемония по полагане на венци. Вместо това ще се проведат няколко мероприятия и онлайн събития.

На 23 април всяка година Турция отбелязва първото събиране на турското Велико народно събрание, което се провежда през 1920 г. На фона на нарастването на броя на заразените с COVID-19 и смъртните случаи от болестта, започвайки миналата седмица, в страната са в сила специални мерки за първите две седмици от свещения месец за мюсюлманите Рамадан.

Полицейският час в делнични дни вече започва от 19 часа (вместо от 21 часа) до 5 сутринта, като междуградските пътувания също са забранени, освен при спешни случаи. Полицейският час през почивните дни продължава и във високорисковите градове.

Кафенетата и ресторантите предлагат само услуги за доставка, докато сватбените зали, спортните центрове и игралните зали ще останат затворени до края на Рамадан.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"