Турция подари победа на Португалия, Роналдо и компания ще играят на 1/8-финалите на ЕВРО 2024

Португалия победи Турция с 3:0 на „Сигнал Идуна Парк“ в Дортмунд във втория мач за двата тима от група „F“ на Евро 2024 в Германия. Португалците можеха да поведат още във 2-рата минута с гола на Кристиано Роналдо, но волето му не бе точно, след което Актюркоолу не успя да отправи опасен удар към португалската врата. В 21-ата минута Нуно Мендеш центрира отляво, а Роналдо се засуети, топката попадна у Бернардо Силва, който вкара за 1:0. Седем минути по-късно защитникът Акайдън сгреши фатално, връщайки топка към вратаря на Турция Алтай Байъндър, който не беше на място, и си вкара автогол. Това бе и ключовият момент, в който съпротивата на Турция съвсем рухна. До края на полувремето Бруно Фернандеш и Кристиано Роналдо стреляха далеч над турската врата. Оркун Кьокчу обаче пробва рефлекса на португалския страж Диого Коща.

В 53-ата минута резервата Юсуф Язджъ стреля от дистанция, но Коща улови топката. 3 минути по-късно Роналдо асистира на Бруно Фернандеш за 3:0. В 67-ата минута турците имаха претенции за дузпа, след като Баръш Йълмаз бе съборен от португалски защитник, но нито реферът, нито ВАР реагираха. 

По време на двубоя няколко фена слязоха на терена и се снимаха с Кристиано Роналдо. 

След успеха Португалия печели групата и се класира на 1/8-финалите с актив от 4 точки, втори са турците с 3 преди последния кръг от груповата фаза. Трети и четвърти са Чехия и Грузия с по една точка актив. 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"