Тъкър Карлсън е вписан в базата данни на сайта „Миротворец“

Американският журналист Тъкър Карлсън, който е интервюирал руския президент Владимир Путин, фигурира в базата данни на украинския екстремистки сайт „Миротворец“, публикуващ лични данни на хора, които създателите на портала смятат за врагове на страната, съобщават руски медии.

В този случай вписването е с дата 8 юни 2023 г. Карлсън е обвинен в „участие в актове на хуманитарна агресия срещу Украйна“ и „манипулиране на обществено значима информация“.

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков потвърди, че Карлсън се е срещал и разговарял с Путин. Според него интервюто ще бъде публикувано „веднага след като бъде подготвено“. Според The ​​Wall Street Journal Карлсън ще публикува интервюто на 8 февруари. Очаква се то да се появи на страницата на журналиста в социалната мрежа X и на официалния му сайт.

Във вторник Карлсън каза, че ще търси интервю с украинския президент Владимир Зеленски, тъй като всички предишни интервюта на украинския лидер в американски медии не са журналистика, а пропаганда.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"