Търновалийски: Нинова търси врага с партиен билет

Моето лично обяснение за това, което се случва и за действията на Корнелия Нинова, е това, че след като тя направи няколко политически и вътрешнопартийни гафа, няколко пъти се случва, търси врага с партиен билет. Така депутатът от ПГ на „БСП за България” Георги Търновалийски коментира по Нова ТВ изключването на Георги Гергов.

Такъв според Търновалийски е и настоящият случай с Гергов. „След като направиха гафовете с президента и гафа с кмета на Перник - най-успешният градоначалник, трябваше да има една удобна мишена, с която председателката на партията да си излъска имиджа”, смята още той. 

„Когато Георги Гергов е бил член на тази партия предполагам, че Нинова не е знаела, че има такава. По никакъв начин не може Гергов да се асоциира с ГЕРБ, защото той е партиен член от много години. Това, че има приятели във всички среди и политически партии не го прави член или симпатизант на тези организации”, посочи Търновалийски.

Според него в период на предизборна кампания, вместо да се води битка с политическия противник - ГЕРБ, се разчистват вътрешнопартийни сметки, което било самоубийствено.

„Действията на Изпълнителното бюро и на Нинова са в противоречие с устава. Гергов може би пречи, защото е независим, независими са и организациите, на които е председател. Може би и защото е почетен консул на Русия. Вероятно и защото има повече информация и някой се страхува”, допълни депутатът от ПГ на „БСП за България”.

На въпрос дали Търновалийски ще стане независим депутат, той отговори, че няма да достави това удоволствие на Корнелия Нинова.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"