Убиха и хвърлиха в кладенец бременната Мария

Зверство със 17-годишно момиче

Вторият баща на девойката е арестуван за престъплението

Задържаният отрича да е замесен

Бременно в третия месец с близнаци 17-годишно момиче бе убито и хвърлено в кладенец в ямболското село Недялско. Мария Христова била в неизвестност от 12 август. За гнусното престъпление е арестуван за 72 часа вторият баща на девойката и му е повдигнато обвинение, съобщиха от прокуратурата.

Тялото е открито късно вечерта на 19 август от роднини и приятели и извадено на следващия ден.

17-годишната Мария, снимана на селфи със свой приятел от селото, била в неизвестност от 12 август.

Аутопсията е показала, че смъртта е настъпила чрез удушаване. После убиецът е напъхал в устата ѝ част от бельото ѝ. Задържаният Йовчо Стоянов (44 г.) нямал криминални регистрации. Той живеел на семейни начела с майката на Мария. Мъжът нямал постоянна работа. Съседи разказаха, че той имал особено отношение към доведената си щерка и не криел мераците си към нея. При оглед в дома на Мария били открити следи от борба - намерени са разкъсани нейни дрехи и други улики. По време на престъплението майката на момичето не била в селото. Самата Мария от няколко месеца живеела с дългогодишния си приятел, от когото била бременна.

Съдебни медици установили, че единият от плодовете е нямал жизнени функции преди момичето да бъде убито.

При разпитите вторият баща Йовчо Стоянов отричал да има нещо общо с убийството и отказвал да сътрудничи на разследващите.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"