"Уембли" и светът се поклониха на 5-годишен лъв

"Боже, пази кралицата!"

Преди всеки мач на Англия десетки хиляди на крака пеят химна. Едва ли обаче ще бъде спасен най-обичаният английски "национал". Едва на 5 години Брадли Лоури изведе "трите лъва" в Меката на футбола - стадион "Уембли". Изведе тима, хванал за ръка капитана Джърмейн Дефоу, неговия идол. Направи го на мача Англия - Литва (2:0).

Малкият Брадли никога няма да е истински национал на Англия. Може дори да не гледа следващия мач на отбора. Брадли е болен от неизлечим тумор и Господ няма да го пази още дълго.

Историята на хлапето обаче трогна целия свят. Дефоу посвети гола за 1:0 на своя малък приятел. Брадли е фен по рождение на "Съндърланд", а Джърмейн сега е деветката на отбора. Като скачени съдове са. Завинаги ще остане клипът как момченцето заспива в ръцете на своя идол в болничното легло.

"Брадли не спира да се смее, откакто му казахме, че ще е талисманът на английските национали - каза майка му Джема. - Той докосна толкова много сърца. Горди сме от нашето момче."

"Когато Брад е до мен, все едно имам крила", каза Дефоу. В името на детето в Англия събраха над 700 000 паунда за лечението му. Но за съжаление съдбата едва ли ще позволи на Брадли да види още много победи на "Съндърланд" и "трите лъва". Тъжно, много тъжно, въпреки всички жестове на съпричастност.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Боян Бойчев

Този уебсайт използва "бисквитки"