УЕФА пак разследва „Сити“ и ПСЖ

УЕФА може да стартира ново разследване срещу „Манчестър Сити“ и ПСЖ за нарушаване на Финансовия феърплей. Това обяви европейската футболна централа в Нион като отговор на разкритията на „Футбол лийкс“. През последните няколко седмици платформата разбуни духовете на Стария континент, обявявайки, че настоящият президент на ФИФА Джани Инфантино е помогнал на двата гранда да заобиколят правилата, за да не бъдат наказани. Случаят е от 2014 година, по времето когато той бе генерален секретар на УЕФА. А разкритията са на немското издание „Шпигел“, позовавайки се на документи, предоставени от хакера с псеводоним Джон, който стои зад въпросния сайт „Футбол лийкс“.

"Преди седем години европейските клубове имаха общо 1.7 млрд. евро задължения. Миналата година те бяха на печалба от 600 млн. евро. Без съмнение, това беше успех за футбола в Европа“, се казва в съобщението. - "Въпреки че УЕФА може да проверява информацията, която получава, разчита тази информация да бъде честна и точно да отразява финансите на клуба.“

А една от най-тежките възможни санкции за грандовете от Париж и Манчестър е изваждане от европейските клубни надпревари. Това бе ударило сериозно по амбициите на отборите, управлявани от Шейх Мансур и Насер Ал-Хелаифи, чиято най-голяма цел е именно триумф в турнира на богатите.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"