УЕФА подгони „Сити“ за финансов феърплей

УЕФА постави „Манчестър Сити“ под мониторинг за нарушаване на финансовия феърплей. Причината е, че само в този трансферен прозорец треньорът Пеп Гуардиола купи футболисти за 240 милиона евро, а продаде само за 41. И в създалата се ситуация ръководството на „Сити“ е поставило условие на испанеца да намери отбори поне на трима ненужни играчи. „Сити“ иска да се раздели със Самир Насри (цена 30 милиона евро), Елагуим Мангала (26 млн.) и Келечи Ихеаначо (20 млн.)

В същото време легендата на „Манчестър Юнайтед“ Райън Гигс вижда именно отбора на Гуардиола като фаворит №1 за титлата във Висшата лига. „В атака имат невероятно качество – каза уелсецът. - Интересно е как ще се адаптира бразилският вратар Едерсон, защото с нестабилен страж не можеш да станеш шампион на Англия.“

Алексис Санчес пък се прибра в „Арсенал“, но едва ли ще остане в клуба. На връщане от Чили нападателят мина първо през Париж заедно с адвоката си Рубен Иностроса. Именно ПСЖ се смята за фаворит за подписа му, а втори вариант е „Сити“.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"