УЕФА с ултиматум към Мюнхен, Рим, Билбао и Дъблин

УЕФА постави ултиматум към Мюнхен, Рим, Билбао и Дъблин - четири от градовете-домакини на Евро 2020. До 19 април кметомете трябва да гарантират, че на стадионите ще бъдат допускати фенове по време на турнира. Ако не могат да го направят, то мачове ще се играят на други места.

УЕФА даде зелена светлина на останалите осем държави, които са сигурни, че ще пускат публика. Президентът Александър Чеферин е категоричен, че не иска да променя формата на турнира. Както и че няма да допусне Евро 2020 да мине при празни трибуни.

"В постоянен контакт с УЕФА сме - каза Фридрих Куртиус, генерален секретар на Германския футболен съюз. - Нормално е всички да искаме фенове. Имаме концепция за това."

"Алианц Арена" ще приеме три мача от груповата фаза и един четвъртфинал.

УЕФА има уверението на Санкт Петербург и Баку, че на мачовете в тези градове ще бъде пуснат 50 процента от капацитета на стадионите. Будапеща пък обещава дори абсолюгно пълна арена. Амстердам, Букурещ, Копенхаген и Глазгоу гарантират между 25 и 33 процента. Лондонският "Уембли" твърди, че ще приеме 25 на сто от капацитета си, а за финала на турнира, който също е там, публиката ще бъде увеличена.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"