УЕФА със стриктни закони в Шампионската лига

Подновяването на Шампионската лига стартира с "мисия (не)възможна" за рекордьора "Реал" (Мадрид). "Кралете" гостуват на "Манчестър Сити" след 1:2 у дома. А преди мача УЕФА узакони правилата, свързани с коронавируса. Задължително е всички клубове да използват чартъри, футболистите да носят маски на публични места, а на терена да не разменят фланелките си. На стадионите ще има само играчи, треньори, съдии и акредитирани журналисти. Общият брой хора зависи от правителствата и трябва да се ограничи в "абсолютния минимум". Отборите задължително трябва да водят себе си лекар, специализиран в епидемиологията.
"Реал" не позволи на Гарет Бейл да се върне на Острова за мача. Уелсецът е най-скъпият и най-малко използваният футболист в "Реал". Но не желае да си ходи. Делегацията на "Реал" получи право на изключение да не бъде под 14-дневна карантина - задължителна за всички пристигащи от Испания. При "кралете" има един болен - Мариано Диас, който е в домашна изолация.
Капитанът Серхио Рамос е наказан за реванша, но пътува с отбора, за да дава самочувствие. "Реал" завърши вихрено сезона с титла след пандемията. Докато "Манчестър Сити" се прости с два трофея, спечелени през миналия сезон - Купата на Англия и Висшата лига. Въпреки това "гражданите" са големият фаворит да влязат във финалната осмица, която ще се разиграе в Лисабон от следващата седмица.
"Те са повече от отбор, не можеш да си сигурен, дори да си ги бил с 4:0. Няма по-голям отбор в Шампионската лига", предупреди Родри, халфът на "Сити", който до миналия сезон играеше в "Атлетико".

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"