Украинската армия уби 6 офицери от Северна Корея

Украинските въоръжени сили убиха 6 севернокорейската офицери по време на атака срещу окупираната територия на Донецка област на 3 октомври. Това пише Kyiv Post, позовавайки се на свои източници от разузнаването.

„Повече от 20 военни бяха убити в резултат на ракетна атака на 3 октомври по окупираната от Русия територия близо до Донецк, включително шестима офицери от Северна Корея, които пристигнаха за преговори с руските си колеги“, се казва в съобщението.

Отбелязва се, че още трима севернокорейски войници са били ранени. Твърди се, че преди ракетния удар руснаците демонстрирали пред колегите си от КНДР подготовката на войници за щурмови операции.

Според украинската агенция УНИАН Северна Корея доставя на Русия голямо количество артилерийски боеприпаси. Въпреки че севернокорейските снаряди като цяло не са с най-добро качество, те осигуряват на Русия значително огнево предимство. В средата на септември секретарят на Съвета за сигурност на Русия Сергей Шойгу беше на посещение в КНДР. Според наблюдатели това може да означава увеличаване на доставките на оръжие за Русия. 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"