Украински дронове унищожиха голям склад за боеприпаси в руската Воронежка област

Украински дронове унищожиха голям склад за боеприпаси край село Сергеевка, в руската Воронежка област. 

На 9 хиляди квадратни метра руснаците са съхранявали ракети земя-земя и земя-въздух, снаряди за танкове и артилерия и кутии с боеприпаси за огнестрелно оръжие, съобщи УНИАН, позовавайки се на източник от службите за сигурност на Украйна.

„Именно от този склад нашествениците доставят боеприпаси на войските си в Украйна. През нощта местните съобщават, че са чули експлозия, след която е започнала мощна детонация. Димният стълб се вижда на десетки километри“, казал събеседникът от СБУ.

По думите му, "в скоро време могат да се очакват" детонации и на обекти от руската отбранителна промишленост.

губернаторът на Воронежка област Александър Гусев потвърди, че в неделя силите на противовъздушната отбрана са „унищожили няколко БПЛА“ над региона. Той не назова точния брой на дроновете.

При "падането на останки от тях" е възникнал пожар в един от складовете за боеприпаси и е започнала детонация, обясни Гусев. Няма жертви. Местните власти оба е са подготвили автобуси за евакуация на жителите на близките населени места „при необходимост“.

В същото време руското министерство на отбраната не споменава безпилотни самолети над Воронежска област, а в дневния доклад се твърди само, че дрон е бил свален над Белгородска област.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"