Улични и пътни ремонти за 6 млн. лева стартират в Шумен

Ремонти на улици и пътна инфраструктура за 6 млн.лв. стартират в община Шумен до седмица. Строителните дейности започват с рехабилитация на ул. „Генерал Радецки“ в квартал „Боян  Българанов“. През следващата седмица ще започне подготовката на участъка от ул. „Самара“ до ул. „Средна гора“. Предвидено е строителните дейности да продължат в отсечката между ул. „Средна гора“ и ул. „Витоша“ след провеждане на процедура по Закона за обществените поръчки. Основен ремонт предстои и на ул. „Иван Кръстев Ивански“ в квартал „Дивдядово“. Изграждането на трите улици е на обща стойност 1 116 000 лева, а средствата са от държавната целева субсидия за капиталови разходи, които общината получи през миналата година, съобщават от общината.

Други 13 улици и 4 паркинга в Шумен и квартал „Макак“ са включени в строителната програма на общината за текущи ремонти по уличната мрежа. Заложените средства в бюджета за 2021 година са в размер на близо 1 600 000 лева.

Първоначално в списъка бяха предвидени 18 улици. След решението на Общинския съвет обаче в него са включени паркингите на ул. „Владайско въстание“ №5 и 7, пред Томбул джамия, зад Регионалната библиотека и на площад „Оборище“, с които значително се надвишава гласуваната за текущи ремонти сума. Кои от първоначално предвидените улици ще отпаднат за сметка на паркингите, които бяха допълнително включени в списъка, ще бъде решено на следващата сесия на Общинския съвет.

Още 3,3 млн. лева ще бъдат вложени в ремонт на пътната инфраструктура на общината. С решение на Министерския съвет държавата отпусна през миналата година 1,2 млн. лева за изграждане на довеждаща инфраструктура в Индустриалния парк. С други над 2,1 млн. лева целева субсидия от Министерството на икономиката ще бъде направена реконструкция на общинския път, който продължава от бул. „Симеон Велики“ до „Алкомет“ АД.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Цветелина Георгиева, кореспондент на "Труд" в Шумен

Този уебсайт използва "бисквитки"