УМБАЛ Бургас дава възможност на 18 лекари да получат желана специалност

18 свободни места за лекари – специализанти, обяви държавната болница в Бургас. Те ще бъдат заети след конкурс, като местата са в 15 отделения и клиники на болницата – диагностични, терапевтични и хирургични. 

В УМБАЛ Бургас водещият принцип е младите лекари да участват в диагностично-лечебния процес наравно със специалистите. Те могат да придобиват допълнителна квалификация с дежурства в Спешно отделение, където се сблъскват с разнообразие от случаи и повечето се възползват от тази възможност, казаха от ръководството на здравното заведение..  

Силно застъпената практическа работа и улесненият достъп до специализация е вероятната причина в УМБАЛ Бургас да работят млади лекари от градове, където също има медицински университети – София, Пловдив, Варна. Всички са с отлични дипломи и споделят, че трудно са намерили места за специализация там, където са учили. Между 15 и 20 са лекарите, които всяка година взимат специалност, продължават да работят в УМБАЛ Бургас и разкриват самостоятелни кабинети. 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Мария Кехайова, "Труд news", Бургас

Този уебсайт използва "бисквитки"