Урсула фон дер Лайен към Мицкоски: Коридор 8 е много важен (ВИДЕО)

Отварянето на първия преговорен клъстер за Северна Македония е свързан с конституционните промени

Отварянето на първия преговорен клъстер за Северна Македония е свързан с конституционните промени, с които страната е ангажирана. Това каза Урсула фон дер Лайен пред македонския премиер Християн Мицкоски.

"Имаме много ясна цел и тя е да отворим първия клъстър за преговори възможно най-скоро. Надявам се всички политически сили в страната да се съберат, за да предприемат тази решителна стъпка напред. Сигурна съм, че можем да преодолеем пречките. ЖП Коридор 8 е много важен проект, който ще ви свърже с Албания и България”, каза още Урсула фон дер Лайен.

Тя допълни още, че Северна Македония ще получи 750 милиона евро допълнителни инвестиции от ЕС.

"Нашата визия е ясна - искаме да бъдем част от европейското семейство, споделящо същите ценности на демокрация, върховенство на закона и зачитане на човешките права. Правителството оценява високо ангажимента на председателя на ЕК за възможно най-скорошно разширяване. Очакваме ЕС, заедно с нас, да помогне да се намерят начини да продължим нашия път на европейска интеграция, като същевременно зачитаме легитимните възгледи на нашите граждани, че в бъдеще няма да се изправяме пред искания, които са в дълбоко противоречие с идеите и ценностите, на които лежи самият ЕС", каза Мицкоски.

Председателят на ЕК е на официално посещение в страната в рамките на обиколката на шестте държави от Западните Балкани.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"