Условията за туризъм в планините са отлични

Условията за туризъм в планините са отлични. Това казаха от Планинската спасителна служба (ПСС) за БТА. Времето е тихо, съоръженията в курортите работят.

През вчерашния ден е имало няколко инцидента, основно травми на краката – в Пирин, Рила, в района на Рилски езера (Бъбрека), Боровец, хижа Мусала, и Витоша, Боянски водопад, уточниха от спасителната служба. На пострадалите е оказана помощ на място. Имало е изкълчени, навехнати глезени. Отряди на ПСС са оказали помощ на пострадалите и те са били предадени на Спешна помощ.

От ПСС предупреждават любителите на планинския туризъм да имат предвид, че отново започва повишаване на температурите. Тези, които посещават високите части на планината, да носят достатъчно течности, шапки, широки дрехи, заредени телефони и да следват определените маршрути, казаха спасителите.

Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) в планините днес ще бъде слънчево. Вятърът е слаб от изток, по най-високите части - от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра - около 20°.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"