Успешно свалиха данните от падналия L-39, отиват във Военна прокуратура

Данните от черната кутия на разбилия се самолет L-39 са снети успешно и предоставени на разследващия екип от Военна прокуратура, съобщиха от Министерството на отбраната.

„Предстои информацията да бъде разчетена и анализирана с цел обективно определяне на причините, довели до трагичния инцидент", допълват оттам.

„Изпращането на черната кутия в Чехия целеше осигуряването на категорична гаранция за успешното снемане на данните, което е предпоставка както за обективност, така и за точно и пълно определяне на причините за катастрофата", допълват от министерството. По думите им за разчитането и анализа на данните ще е необходимо определено технологично време, след което резултатите ще бъдат оповестени.

Първоначалните данни сочат, че вероятната причина за катастрофата е нисък полет преди вертикалното набиране на височина.

Двамата пилоти Петко Димитров Димитров и Венцислав Атанасов загинаха по време на тренировка за демонстративни полети, които трябваше да се проведат в рамките на събитие по случай 20 години от присъединяването на България към НАТО.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"