Фандъкова изпрати съболезнователно писмо до близките на кмета на Загреб Милан Бандич

Кметът на София Йорданка Фандъкова изпрати съболезнователно писмо до близките на кмета на Загреб Милан Бандич, съобщиха от пресцентъра на Столична община. 

Бандич почина по-рано днес на 66-годишна възраст от сърдечен удар. Той управляваше хърватската столица в продължение на 21 години.

В писмото се казва:

"С голяма тъга научих за загуба на моя колега и приятел Милан Бандич.  
Бих искала да изразя най - искрените си съболезнования на семейството и близките на г-н Бандич и съпричастността си към огромната тъга в този труден момент. 

Като кмет с шест манадата  и реализирал едни от най-успешните и мащабни проекти начело на неговия Загреб, Милан Бандич ще остане в историята на хърватската столица с безспорните си победи и активната си дейност. 

В рамките на управлението си като кмет на Загреб той спечели уважението на своите партньори, остави следи в развитието и облика на хърватската столица и заслужено се радва на подкрепата на жителите на града. 

Връзките, които изградихме и успешното сътрудничество между София и Загреб се дължат на неговия беспорен професионализъм, визионерство и общото ни разбиране за постигане на резултати и взаимно доверие.  

В нашите мисли и молитвите си, София е със семейството и близките на Милан Бандич. Скърбим заедно с жителите на Загреб - каузата, за която той ежедневно работи".  

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"