Фандъкова: Сигурността в училищата за изборите е осигурена

Сигурността в училищата за изборите е осигурена, заяви днес кметът на София Йорданка Фандъкова, която направи инспекция на разширението на бул. "Ломско шосе".

"Мерките за осигуряването на сигурността в изборния ден се предприемат от полицията. Министърът на вътрешните работи увери, че мерките ще бъдат сериозни", отбеляза столичният кмет. Тя каза, че по принцип 24 часа преди изборния ден охраната на всички училища, където има секции, се поема от полицията.

"Училищата се затварят, след като бъдат подготвени секциите, охраняват се от полицията до завършването на изборния ден и тръгването на секционните комисии към районните избирателни комисии", обясни Фандъкова.

Кметът разчита, че сигурността ще бъде осигурена и по отношение на учебния процес, който беше чувствително нарушен. Йорданка Фандъкова изрази надежда, че тормозът най-вече върху директорите ще спре, за да може децата да учат спокойно. 

През последните дни десетки училища в цялата страна получиха заплахи за поставено взривно устройство на тяхна територия. В много от учебните заведения, сред които и Университетът за национално и световно стопанство, учащите бяха евакуирани, докато трае полицейската проверка. Учебният процес в много от училищата е прекъснат.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"