ФБР: Крукс е стрелял осем пъти по Тръмп, имал е и експлозиви 

Крукс е стрелял осем пъти по Тръмп, имал е и експлозиви 

ФБР няма да остави необърнат камък в разследването на стрелбата на Доналд Тръмп. Това заяви по време на изслушване в Конгреса на САЩ директорът на организацията Кристофър Рей.

По думите му все още има "отворени въпроси" относно атаката

Рей описа инцидента като "атака срещу нашата демокрация" и осъди всякакъв вид политическо насилие

Попитан дали е вярно, че стрелецът е произвел осем изстрела, Рей отговори, че осем патрона са открити на покрива, където се е намирал стрелецът.

Той потвърди, че стрелецът е вдигнал дрон над митинга, което беше широко отразено в американските медии. С него той е оглеждал мястото приблизително два часа преди старта на събитието. Дронът е бил открит в колата на стрелеца. 

Директорът на ФБР е категоричен - няма доказателства "към този момент", че стрелецът е планирал нападението с други хора.

ФБР е открило три "сравнително груби" взривни устройства: две са били в колата на стрелеца и едно е било в дома му. Експлозивите са можели да бъдат детонирани дистанционно и стрелецът е носел предавател със себе си. По думите на Рей обаче, не изглеждало устройствата да са били готови да избухнат

Разследващите работят за декриптиране на съобщения, съхранени в телефона на стрелеца, докато продължават да търсят доказателства за мотива за стрелбата. 

Запитан защо Доналд Тръмп не е държан далеч от сцената, Рей отговори: "Нямаме отговор на това."

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"