ФБР разследва нов опит за убийство на Тръмп: Стрелецът вдигнал AK-47

ФБР заяви, че "разследва нещо, което изглежда като опит за убийство" на бившия президент Доналд Тръмп, съобщава Fox News.

Заподозрян е бил задържан от местната полиция след стрелба по голф игрището на Тръмп в Уест Палм Бийч. 

Властите разглеждат случая като потенциален опит за убийство и арестуваха заподозрян, каза американски служител пред Fox News. Твърди се, че мъжът, който не е бил идентифициран веднага, е бил въоръжен с пушка, когато агенти са стреляли по него.

„Това не изглежда да е някакъв случаен човек с AK-47, който се разхожда пред клуба на Тръмп“, добави той.

Лукас Томлинсън от Fox News потвърди, чe Сикрет сървис са открили огън, след като са видели мъж да вдига AK-47. Заподозреният е избягал с кола, но бързо е бил задържан, съобщиха властите.

„Както казах и преди, опитът за убийство на 13 юли не беше изолиран инцидент, който можем да не бързаме да разследваме, тъй като вътрешните и външните заплахи продължават. Като член на оперативната група за убийства, очаквам Тайните служби да ни информират тази седмица“, написа в Х републиканският конгресмен от Флорида Майкъл Уолц, който призова Сикрет сървис да информират Конгреса своевременно след инцидента със сигурността близо до бившия президент Доналд Тръмп, предава CNN.

Сикрет сървис също потвърдиха инцидента, работят в тясно сътрудничество с властите и разследват ситуацията. 

„Тайните служби, съвместно с офиса на шерифа на окръг Палм Бийч, разследват инцидент с бившия президент Доналд Тръмп, който се е случил малко преди 14:00 ч. Тръмп е в безопасност“, потвърди агенцията в публикация на X. 

TRUD_VERSION_AMP:7//
Публикувано от Петя Кузева

Този уебсайт използва "бисквитки"