Федерер тръгна по шампионски

Роджър Федерер стартира по шампионски на финалния турнирМастърсв Лондон. Маестрото разтърси американеца Джак Сок (?8 в схемата)! С 6:4, 7:6.

Резултатът може би заблуждава. В нито един момент Федерер не се почувства застрашен. В първия сет швейцарецът използва единствената си точка за пробив още в първия гейм, за да го вземе. Във втората част на мача Роджър печелеше с лекота сервиз-геймовете си, а Сок трябваше да спасява точка след точка за пробив. Американецът все пак стигна до тайбрек, където нервите му не издържаха. Сок направи фатална шеста двойна грешка за 4:6, след което за Федерер бе детска задача да спечели мача. В групата късно снощи играха Александър Зверев (Германия) и Марин Чилич (Германия). През тази година Федерер е тотален доминатор на кортаима 11 победи и една загуба срещу съперници от Топ 10 и пет поредни победи срещу тенисисти от Топ 5, но така и не игра на клей.

В понеделник Григор Димитров открива шоуто в залаО2“ в Лондон. В 16 часа по Mtel Sport 1 трябва да започне мачът срещу австриеца Доминик Тийм, а вечерта от 22 ч се срещат първия в света Рафаел Надал и Давид Гофен. През годината Рафа падна и в четирите си сблъсъка с Федерер.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"