Фенове на Англия и Германия си спретнаха масово сбиване в центъра на Дюселдорф заради песен за войната

Фенове на националните отбори на Англия и Германия си спретнаха масово сбиване в центъра на Дюселдорф след отпадането на домакините на Евро 2024 от турнира, съобщава Daily Mail.

Група английски фенове започнаха да провокират германците след края на четвъртфиналната загуба на Маншафта от Испания. По-специално, британците изпяха песен с думите „виждали ли сте някога германците да печелят война“.

Полицията бързо се намесила. Не се съобщава за жертви или ранени при инцидента. 

Полицията в Берлин пък днес спря шествието на запалянковците на Турция преди четвъртфинала срещу Нидерландия, защото много от привържениците правеха спорния жест на организацията "Сивите вълци", съобщават световните агенции, цитирани от БТА.

Всичко започна, когато турският защитник Мерих Демирал получи наказание от УЕФА лишаване от състезателни права за два мача. По време на победата на турците с 2:1 срещу Австрия на осминафиналите на шампионата Демирал направи знака на крайно дясната групировка в Турция, а от европейската футболна централа го наказаха за "неуважение на общите принципи на поведение, нарушаване на основните правила и използването на спортни прояви за неспортни послания и за това, че е дискредитирал футбола".

Двубоят между Турция и Нидерландия е от 22:00 ч. тази вечер на Олимпиащадион в германската столица.

 

 

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"