Феновете на ЦСКА отрязаха Найденов

Феновете на ЦСКА отрязаха Цветомир Найденов, финансовия благодетел на влезлия в елита ЦСКА 1948. За два дни най-видните представители на "червената" агитка се срещнаха първо с шефа на букмейкърската компания, а след това с Гриша Ганчев и Юлиян Инджов. И категоричното желанието на феновете бе  официално афиширано - ЦСКА 1948 да изчезне. И едва след това евентуално на Найденов да му се даде възможност под някаква форма да подпомага ЦСКА.
"Обединение е невъзможно! - отсече Иван Велчев, лидерът на сектор "Г". - За нас този отбор е тумор. Ако Гриша Ганчев реши да кани Найденов, е въпрос вече на договорка между тях. Отчитаме срещата във вторник за грешка, но бяхме длъжни да я направим. Няма как да се правим, че друг отбор с името ЦСКА не играе в първа лига. Гриша Ганчев е готов на всичко, за да обедини "червената" общност. Няма да ни е приятно, че играем срещу съперник, носещ името ни. Не искаме никой да си присвоява нашата емблема, звезда и четирите свещени букви. Какво противопоставяне може да има между нас? От едната страна сме стотици хиляди, а от другата - 30 души. Това ще е така, докато Найденов реши, че вече не са му потребни. Ясно е, че той ги държи. Мачът срещу тях, когато и да е, ще е на "Българска армия"! Няма да домакинстваме на "Васил Левски"! Как преди години "Левски" приемаше "Левски" (Кюстендил) на своя стадион? ЦСКА 1948 е един безсмислен отбор."
"Предложих на феновете да има единен ЦСКА, който да се управлява от феновете - разкри по-рано Найденов пред "Блиц". - Те трябва да избират президента с гласуване и мандат от 5 години. Само веднъж съм се виждал с Ганчев и не сме имали допирни точки. Не виждам как ще се реализира предложението на феновете да зарежа ЦСКА 1948 и да отида на "Българска армия"."
Иван Велчев разкри, че организираните "червени" запалянковци ще поискат в най-скоро време среща с премиера Бойко Борисов. Поводът е стадион "Българска армия". 
"Г-н Борисов прие феновете на "Левски" и ние сега имаме специално нужда от помощ", обясни Велчев. Според "червените" направената оценка на "Българска армия" е нереално висока - 32 милиона лева. Ръководството трябва да внесе сумата, за да може да стартира проекта по тоталното обновяване на арената, но явно няма как да приеме тотално завишената ставка.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"