Фермер обсебил с електронен пастир чужди имоти в Търновско

Фермер заградил с електронен пастир чужди имоти във великотърновското село Ветринци и оказва да го махне. Отделно говедата му тормозят цялото село, като безпризорно навлизат в имоти и насаждения, включително и в масивите на местния арендатор.

Многократно от животните е поругаван и гробищния парк. Това бе един от въпросите, които бяха разглеждани в четвъртък на сесия на Общинския съвет в старата столица.

„Хората във Ветринци пропищяха и се превърнаха в нощни пазачи на имотите си. Този човек се е самозабравил, а местните жители се страхуват”, заяви общинският съветник от БСП Стоян Витанов.

Кметът на община Велико Търново Даниел Панов посочи, че е подадена една жалба срещу животновъда Детелин Кочев. Оказало се, че един от заградените от бутафорния електронен пастир имот е училищна собственост. Кочев бил предупреден да премахне в едномесечен срок пастира, но той не го направил.

Бил предупреден и от полицията, но твърдо отказал и пред униформените, твърдейки, че има разрешението на собствениците на имотите. Подаден е сигнал до Областната дирекция на МВР във Велико Търново от страна на кметския наместник. Междувременно на 17 август всички говеда мистериозно изчезнали от селото, разказа Стоян Витанов.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Веселина Ангелова, кореспондент на "Труд" във Велико Търново

Този уебсайт използва "бисквитки"