Фестивал “О-солената риба” в Созопол

Жури и от публиката

Празник- фестивал, със закачливото име “О-солената риба” ще се проведе в Созопол. Той започва тази събота и ще е двудневен. На площад "Кулата" в града ще се съберат производители и любители на солената риба. Производителите са рибари и техните съпруги, които през годините са научили всички тънкости и тайни на осоляването. Зрителите пък ще могат да опитват от всички вкусни блюда.
В първия ден от фестивала - събота, ще се представят домашните производители, които ще покажат собствено производство на различни видове осолена черноморска риба. Празникът ще бъде и конкурс за най-добре приготвените морски дарове. Победителите ще отсее жури от познавачи, а за победителите ще има достойни награди. 
Фестивалът на осолената риба в Созопол се провежда за втори път и се превърна в сензация, коментират организаторите от местната община.
През втория ден – неделя, 4- ти декември, акцентът ще бъде върху ресторантьорите – с представяне на заведения и ресторанти от Созопол и близкия град Черноморец, които ще представят техни специалитети, приготвени с осолена риба. Отново ще има състезание за най-добро блюдо, като този  път в оценяването ще се включат и произволно избрани зрители.
Участниците в празника, могат да бъдат от всеки град, стига да представят домашно приготвена осолена черноморска риба.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Мария Кехайова

Този уебсайт използва "бисквитки"