Фестивалът на изкуствата „Дунавски вълни“ стартира във Видин

Фестивалът на изкуствата „Дунавски вълни“ стартира в дунавския град и до края на седмицата, на открито, ще си дадат среща публика и представители на различни изкуства.  Програмата му е наситена с интересни и разнообразни събития-концерти, шоу програми, работилници по различни видове изкуства. Малки и големи  ще могат да видят музикални и театрални представления, литературни вечери, беседи, да участват в творчески работилници, модно ревю, забавления и много изненади, уточняват организаторите от община Видин. В рамките на фестивала ще бъде показано и модното ревю „Еклектика“, в Културен център „Жул Паскин“. Дизайнерът Иванка Найденова ще представи своя колекция облекла.

Началото на фестивала бе  дадено в понеделник вечер с концерта "Музикален букет" на Градския духов оркестър и специалното участие на певческите групи "Божурите" и "Дунавия“.

Фестивалът тази година се провежда на различна локация във Видин и населени места на общината. По-голямата част от мероприятията са в парковете „Владикина бахча“ и „Крайдунавски парк“, в Културен център "Жул Паскин". Фестивалът ще се пренесе и в по-малките населени места на територията на община Видин, където жителите на селата Покрайна, Градец, Капитановци и Жеглица ще могат да гледат най-новата постановка на Общинския драматичен театър "Убийство в първа класа".

Тази година във фестивала се включва и Центърът за творческо и личностно развитие "Свободата да съм" чрез организиране на разнообразни работилници.

Входът е свободен за всички събития включени в програмата на фестивала.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Ирена Данаилова

Този уебсайт използва "бисквитки"